Forum

Powrót podmiot trzeci i podwykonawca

A.

Anna .....

32

Witam,
bardzo proszę o pomoc w następującej kwestii. Postępowanie na szkolenie - Wykonawca wskazał w ofercie trenera, przedkładając jednocześnie oświadczenie z art. 25 ust. 1 dotyczace braku podstaw dla tego trenera (podmiotu trzeciego i jednocześnie jego jako podwykonawcy). Dołącza również zobowiązanie trenera do oddania zasobów niezbędnych do wykonania szkolenia. Moje pytanie brzmi: czy jeżeli Wykonawca wskazuje trenera jako podwykonawcę, to również musi być dołączone zobowiązanie podmiotu trzeciego. Pytam się, bo postępowanie elektroniczne, a Wykonawca nie dołączył zobowiązania opatrzonego podpisem elektronicznym przez trenera. Dołączono skan zobowiązania podpisany przez podmiot trzeci opatrzony kwalifikowanym podpisem elektronicznym przez Wykonawcę. Nie wiem jak postąpić w tej sytuacji ...?
Witam, bardzo proszę o pomoc w następującej kwestii. Postępowanie na szkolenie - Wykonawca wskazał w ofercie trenera, przedkładając jednocześnie oświadczenie z art. 25 ust. 1 dotyczace braku podstaw dla tego trenera (podmiotu trzeciego i jednocześnie jego jako podwykonawcy). Dołącza również zobowiązanie trenera do oddania zasobów niezbędnych do wykonania szkolenia. Moje pytanie brzmi: czy jeżeli Wykonawca wskazuje trenera jako podwykonawcę, to również musi być dołączone zobowiązanie podmiotu trzeciego. Pytam się, bo postępowanie elektroniczne, a Wykonawca nie dołączył zobowiązania opatrzonego podpisem elektronicznym przez trenera. Dołączono skan zobowiązania podpisany przez podmiot trzeci opatrzony kwalifikowanym podpisem elektronicznym przez Wykonawcę. Nie wiem jak postąpić w tej sytuacji ...?
0
2019-10-16 11:28 0

M.

Małgorzata .....

Fachowiec 1457

Mam wątpliwość kim tak naprawdę jest trener podmiotem trzecim, czy tylko podwykonawcą? Jaki był warunek i jakie zasoby udostępnia trener? Jeśli chodzi o to, czy może to być scan zobowiązania opatrzony kwalifikowanym podpisem, to uważam, że tak (skoro oferta może to zobowiązanie też)
Mam wątpliwość kim tak naprawdę jest trener podmiotem trzecim, czy tylko podwykonawcą? Jaki był warunek i jakie zasoby udostępnia trener? Jeśli chodzi o to, czy może to być scan zobowiązania opatrzony kwalifikowanym podpisem, to uważam, że tak (skoro oferta może to zobowiązanie też)
0
2019-10-16 11:43 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy