Forum

Powrót przetarg unijny

A.

Agnieszka .....

0

Witam,
Prowadzę postępowanie elektroniczne powyżej progów unijnych.
Stąd moje pytania. Jeśli gdzieś się powielam i pytania już były to przepraszam za spam ale codziennie pojawia się tyle wątków, że czasem ciężko coś odnaleźć :)
1) Czy pytania które potencjalni Wykonawcy składają na platformie do postępowania muszą być podpisywane kwalifikowanym podpisem elektronicznym (KPE)?
2) Czy jeśli wadium wnoszone jest w pieniądzu to Wykonawcy muszą wysyłać nam potwierdzenie opatrzone KPE? (tu wydaje mi sie że nie muszą ale chciałam się upewnić) bo jeśli jest wnoszone w innej formie to dokument musi być opatrzony KPE
Witam, Prowadzę postępowanie elektroniczne powyżej progów unijnych. Stąd moje pytania. Jeśli gdzieś się powielam i pytania już były to przepraszam za spam ale codziennie pojawia się tyle wątków, że czasem ciężko coś odnaleźć :) 1) Czy pytania które potencjalni Wykonawcy składają na platformie do postępowania muszą być podpisywane kwalifikowanym podpisem elektronicznym (KPE)? 2) Czy jeśli wadium wnoszone jest w pieniądzu to Wykonawcy muszą wysyłać nam potwierdzenie opatrzone KPE? (tu wydaje mi sie że nie muszą ale chciałam się upewnić) bo jeśli jest wnoszone w innej formie to dokument musi być opatrzony KPE
0
2019-10-22 13:30 0

K.

Katarzyna .....

Fachowiec 1842

1) nie
2) nie (my wg nie żądamy potwierdzenia przelewu, bo liczy się data wpływu na konto)
1) nie 2) nie (my wg nie żądamy potwierdzenia przelewu, bo liczy się data wpływu na konto)
0
2019-10-22 13:32 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy