Forum

Powrót dokumenty przedmiotowe

A.

Agnieszka .....

0

Dzień dobry
Na jakim etapie żądają Państwo dokumentów przedmiotowych takich jak: ISO, karty charakterystyki, ulotki oświadczenia od producentów? Przeczytałam już wiele interpretacji -jedne mówią, że dokumenty przedmiotowe należy składać do oferty, a inne że dopiero na wezwanie Zamawiającego i że zależy to od celu składania i zakresu informacji w nich zawartych. Skoro dokumenty nie są mi potrzebne do oceny ofert (bo cenę mam 100%) to czy nie lepiej wezwać o te wszystkie dokumenty tylko oferty najkorzystniejsze.? Przetarg prowadzę zgodnie z art. 24aa.
Dzień dobry Na jakim etapie żądają Państwo dokumentów przedmiotowych takich jak: ISO, karty charakterystyki, ulotki oświadczenia od producentów? Przeczytałam już wiele interpretacji -jedne mówią, że dokumenty przedmiotowe należy składać do oferty, a inne że dopiero na wezwanie Zamawiającego i że zależy to od celu składania i zakresu informacji w nich zawartych. Skoro dokumenty nie są mi potrzebne do oceny ofert (bo cenę mam 100%) to czy nie lepiej wezwać o te wszystkie dokumenty tylko oferty najkorzystniejsze.? Przetarg prowadzę zgodnie z art. 24aa.
0
2019-10-23 13:23 0

W.

Wojciech .....

Fachowiec 814

Ja zawsze robię tak:
Oświadczenia o d oferenta do oferty (w tym o spełnieniu warunków przedmiotowych) a dopiero potem potwierdzenia tego (atesty, karty), czasem w zalezności od rzeczy te ostatnie dopiero przed umową.
Ja zawsze robię tak: Oświadczenia o d oferenta do oferty (w tym o spełnieniu warunków przedmiotowych) a dopiero potem potwierdzenia tego (atesty, karty), czasem w zalezności od rzeczy te ostatnie dopiero przed umową.
0
2019-10-23 13:46 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy