Forum

Powrót Łączenie wymagań dotyczących doświadczenia wykonawcy

A.

Agnieszka .....

4

Witam
Mam taki chochlik i jestem ciekawa Waszego zdania ;)
Przetarg na nadzór inwestorski na budowę zbiornika retencyjnego - jednym z ocenianych punktowo wymagań jest doświadczenie zawodowe (liczba wykonanych budów melioracyjnych) oraz uprawnienia budowlane o specjalności wodno-melioracyjnej (to więcej niż zwykłe uprawnienia budowlane).
W otrzymanej ofercie wykonawca podał nazwiska dwóch osób z czego jedna ma odpowiednie wykształcenie i specjalizacje ale nie nadzorowała żadnej budowy a druga osoba ma zwykłe wykształcenie budowlane ale za to nadzorowała budowy.
W sumie spełniają wymagania ale osobno nie - co o tym sądzicie?
Witam Mam taki chochlik i jestem ciekawa Waszego zdania ;) Przetarg na nadzór inwestorski na budowę zbiornika retencyjnego - jednym z ocenianych punktowo wymagań jest doświadczenie zawodowe (liczba wykonanych budów melioracyjnych) oraz uprawnienia budowlane o specjalności wodno-melioracyjnej (to więcej niż zwykłe uprawnienia budowlane). W otrzymanej ofercie wykonawca podał nazwiska dwóch osób z czego jedna ma odpowiednie wykształcenie i specjalizacje ale nie nadzorowała żadnej budowy a druga osoba ma zwykłe wykształcenie budowlane ale za to nadzorowała budowy. W sumie spełniają wymagania ale osobno nie - co o tym sądzicie?
0
2019-11-06 11:47 0

K.

Katarzyna .....

28

Jeżeli nie zostało doprecyzowane, że inspektor nadzoru winien posiadać uprawnienia budowlane o specjalności wodno-melioracyjnej i jednocześnie wykazać się doświadczeniem zawodowym w zakresie ... no to chyba powinniście uznać.
A czy obie wykazane osoby będą pełnić funkcję inspektora nadzoru?
Jeżeli nie zostało doprecyzowane, że inspektor nadzoru winien posiadać uprawnienia budowlane o specjalności wodno-melioracyjnej i jednocześnie wykazać się doświadczeniem zawodowym w zakresie ... no to chyba powinniście uznać. A czy obie wykazane osoby będą pełnić funkcję inspektora nadzoru?
0
2019-11-06 12:26 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy