Forum

Powrót Zabezpieczenie należytego wykonania umowy - art. 150 ust. 4

H.

Hubert .....

25

Dzień dobry.
Wykonawca zwrócił się do nas z pytaniem, czy Zamawiający dopuszcza możliwość wniesienia w formie gwarancji ubezpieczeniowej, w dniu zawarcia umowy, co najmniej 30% kwoty zabezpieczenia zgodnie z art. 150 ust. 4 (...).

Chciałem się upewnić, czy te 30% może być wniesione w każdej z form określonych w art. 148 ust. 1, czy musi być tylko wniesione w pieniądzu (tak twierdzi nasz Radca Prawny). Nigdy nie miałem do czynienia z takim sposobem wnoszenia ZNWU, dlatego mam wątpliwości, bo może ktoś z Państwa miał taką sytuację.

Proszę o podpowiedź.
Dzień dobry. Wykonawca zwrócił się do nas z pytaniem, czy Zamawiający dopuszcza możliwość wniesienia w formie gwarancji ubezpieczeniowej, w dniu zawarcia umowy, co najmniej 30% kwoty zabezpieczenia zgodnie z art. 150 ust. 4 (...). Chciałem się upewnić, czy te 30% może być wniesione w każdej z form określonych w art. 148 ust. 1, czy musi być tylko wniesione w pieniądzu (tak twierdzi nasz Radca Prawny). Nigdy nie miałem do czynienia z takim sposobem wnoszenia ZNWU, dlatego mam wątpliwości, bo może ktoś z Państwa miał taką sytuację. Proszę o podpowiedź.
0
2019-12-18 14:42 0

J.

Jacek .....

Fachowiec 1578

RP ma rację, w tym przypadku mówimy tylko o pieniądzu, trzeba całościowo czytać art. 150 ust. 3 razem z ust. 4 i 5.
RP ma rację, w tym przypadku mówimy tylko o pieniądzu, trzeba całościowo czytać art. 150 ust. 3 razem z ust. 4 i 5.
0
2019-12-18 15:14 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy