Forum

Powrót Udzielenie zamówień wielorodzajowych

I.

Ilona .....

5

Witam,
Przygotowuję się do przygotowania postępowania współfinansowanego ze środków unijnych dotyczącego remontu przedszkola.
Kosztorys inwestorski obejmuje zarówno roboty budowlane (wartość 350 000,00) + dostawy wyposażenia (wartość 100 000,00).
Czy robiąc postępowanie powinnam ustalić wartość łącznie na roboty budowlane + dostawy i potraktować to jako jedno postępowanie?
Czy wartość zamówienia mam ustalić osobno dla robót budowlanych i dostaw i zrobić 2 odrębne postępowania jedno zgodnie z ustawą a drugie zgodnie z regulaminem.
Czy w jednym postępowaniu przetargowym podzielić zamówienie na części?
Proszę o wskazanie które z powyższych rozwiązań będzie prawidłowe.
Z góry dziękuje:)
Witam, Przygotowuję się do przygotowania postępowania współfinansowanego ze środków unijnych dotyczącego remontu przedszkola. Kosztorys inwestorski obejmuje zarówno roboty budowlane (wartość 350 000,00) + dostawy wyposażenia (wartość 100 000,00). Czy robiąc postępowanie powinnam ustalić wartość łącznie na roboty budowlane + dostawy i potraktować to jako jedno postępowanie? Czy wartość zamówienia mam ustalić osobno dla robót budowlanych i dostaw i zrobić 2 odrębne postępowania jedno zgodnie z ustawą a drugie zgodnie z regulaminem. Czy w jednym postępowaniu przetargowym podzielić zamówienie na części? Proszę o wskazanie które z powyższych rozwiązań będzie prawidłowe. Z góry dziękuje:)
0
2020-01-14 08:34 0

J.

Jacek .....

Fachowiec 1578

Można spokojnie zrobić jedno postępowanie w trybie przetargu nieograniczonego na roboty budowlane o łącznej wartości szacunkowej 450 000zł, ponadto można podzielić na 2 postępowania 1 na roboty, 2 na wyposażenie ale z wartością szacunkową łącznie. Wg mnie udzielenie zamówienia na dostawę wyposażenia wg. wewnętrznego regulaminu może być potraktowane jako obejście ustawy PZP.
Można spokojnie zrobić jedno postępowanie w trybie przetargu nieograniczonego na roboty budowlane o łącznej wartości szacunkowej 450 000zł, ponadto można podzielić na 2 postępowania 1 na roboty, 2 na wyposażenie ale z wartością szacunkową łącznie. Wg mnie udzielenie zamówienia na dostawę wyposażenia wg. wewnętrznego regulaminu może być potraktowane jako obejście ustawy PZP.
0
2020-01-14 09:14 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy