Forum

Powrót termin zawiadomienia uzp po podpisaniu umów

R.

Radosław .....

1

Dzień dobry,
Mam taką sytuację - wybraliśmy Wykonawce na dostawę 5 samochodów służbowych w formie leasingu operacyjnego. W chwili obecnej mam już ustalony termin dostawy 2 samochodów dlatego też firma leasingowa przesłała umowę na leasing 2 pojazdów. Kolejne 3 pojazdy będą dostarczone za ok 2-3 miesiące i wtedy podpiszemy umowę na kolejne 3 pojazdy. Pytanie - kiedy zawiadamiam UZP o podpisaniu umowy? W ciągu 30 dni od popisania pierwszej umowy czy czekam na podpisanie ostatniej i dopiero zawiadamiam.
Przetarg nie był dzielony z części jest to jedno postępowania, z tym, że dostawa pojazdów będzie w różnych terminach.
Dzień dobry, Mam taką sytuację - wybraliśmy Wykonawce na dostawę 5 samochodów służbowych w formie leasingu operacyjnego. W chwili obecnej mam już ustalony termin dostawy 2 samochodów dlatego też firma leasingowa przesłała umowę na leasing 2 pojazdów. Kolejne 3 pojazdy będą dostarczone za ok 2-3 miesiące i wtedy podpiszemy umowę na kolejne 3 pojazdy. Pytanie - kiedy zawiadamiam UZP o podpisaniu umowy? W ciągu 30 dni od popisania pierwszej umowy czy czekam na podpisanie ostatniej i dopiero zawiadamiam. Przetarg nie był dzielony z części jest to jedno postępowania, z tym, że dostawa pojazdów będzie w różnych terminach.
0
2020-02-06 08:52 0

J.

Jacek .....

Fachowiec 1578

Jeżeli postępowanie nie było podzielone na części, było 1 postępowanie to bardzo dziwne że jest wiele umów. Normalnie ustawa stanowi że ogłoszenie o udzieleniu zamówienia zamieszczamy w BZP do 30 dni od zawarcia umowy. W ramach 1 umowy mogą się zdarzyć dostawy poszczególnych elementów w różnych terminach, ale umowa powinna być jedna.
Jeżeli postępowanie nie było podzielone na części, było 1 postępowanie to bardzo dziwne że jest wiele umów. Normalnie ustawa stanowi że ogłoszenie o udzieleniu zamówienia zamieszczamy w BZP do 30 dni od zawarcia umowy. W ramach 1 umowy mogą się zdarzyć dostawy poszczególnych elementów w różnych terminach, ale umowa powinna być jedna.
0
2020-02-06 12:32 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy