Forum

Powrót umowy na leasing pojazdów

R.

Radosław .....

1

Mam następującą sytuację - firma leasingowa, która wygrała przetarg na dostawę 5 samochodów osobowych (3 sedan i 2 kombi) przedstawiła nam do podpisania 2 umowy - jedna na 3 sedany i druga na 2 kombi. Na nasze zapytanie czy nie można ująć wszystkich samochodów w jednej umowie zbiorowej, otrzymaliśmy odpowiedź, że umowa zbiorowa może dotyczyć tylko tego samego modelu i typu pojazdu, a tutaj mamy sedan i kombi. Także z puntu widzenia technicznego leżącego po stronie Wykonawcy, który dostarcza umowy, nie ma możliwości podpisania jednej umowy na wszystkie pojazdy
Nadmienię, że umowy będą podpisywane z tą samą datą i w tym samym czasie.
Pytanie - czy istnieją przeszkody prawne w kontekście ustawy PZP zabraniające podpisania 2 umów w jednym postępowaniu (nie było podziału na części).
Ja osobiście takich nie widzę ale proszę o opinie bardziej doświadczonych kolegów.
Mam następującą sytuację - firma leasingowa, która wygrała przetarg na dostawę 5 samochodów osobowych (3 sedan i 2 kombi) przedstawiła nam do podpisania 2 umowy - jedna na 3 sedany i druga na 2 kombi. Na nasze zapytanie czy nie można ująć wszystkich samochodów w jednej umowie zbiorowej, otrzymaliśmy odpowiedź, że umowa zbiorowa może dotyczyć tylko tego samego modelu i typu pojazdu, a tutaj mamy sedan i kombi. Także z puntu widzenia technicznego leżącego po stronie Wykonawcy, który dostarcza umowy, nie ma możliwości podpisania jednej umowy na wszystkie pojazdy Nadmienię, że umowy będą podpisywane z tą samą datą i w tym samym czasie. Pytanie - czy istnieją przeszkody prawne w kontekście ustawy PZP zabraniające podpisania 2 umów w jednym postępowaniu (nie było podziału na części). Ja osobiście takich nie widzę ale proszę o opinie bardziej doświadczonych kolegów.
0
2020-02-17 11:32 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy