Forum

Powrót kompleksowa dostawa energii elektrycznej - zakłócenie konkurencyjności?

M.

Marta .....

2

Zastanawiam się czy przetarg nieograniczony na kompleksową dostawę ee nie jest zakłóceniem konkurencyjności? Jesteśmy po nieudanym takim przetargu , nie było ofert. Dzwonię do różnych firm od energii i oni mówią że kompleksówkę to tylko Tauron (OSD na naszym terenie). Czy w związku z tym powinnam oddzielić sprzedaż i dystrybucję i zrobić osobne postępowania ? Przy gazie nie miałam nigdy tego typu problemów, oferty na umowę kompleksową składały różne firmy, nie tylko OSD.
W ogóle ostatnio mamy problem z przetargami na ee. Nie wpływają oferty, Tauron nie chce negocjować(wolna ręka)...macie podobne problemy?
Zastanawiam się czy przetarg nieograniczony na kompleksową dostawę ee nie jest zakłóceniem konkurencyjności? Jesteśmy po nieudanym takim przetargu , nie było ofert. Dzwonię do różnych firm od energii i oni mówią że kompleksówkę to tylko Tauron (OSD na naszym terenie). Czy w związku z tym powinnam oddzielić sprzedaż i dystrybucję i zrobić osobne postępowania ? Przy gazie nie miałam nigdy tego typu problemów, oferty na umowę kompleksową składały różne firmy, nie tylko OSD. W ogóle ostatnio mamy problem z przetargami na ee. Nie wpływają oferty, Tauron nie chce negocjować(wolna ręka)...macie podobne problemy?
0
2020-03-06 10:04 0

W.

Wojciech .....

Fachowiec 814

O tyle nie mam, że robię osobno sprzedaż i dytrybucję i w sumie jest OK.
O tyle nie mam, że robię osobno sprzedaż i dytrybucję i w sumie jest OK.
0
2020-03-06 13:48 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy