Forum

Powrót Brak podania nazwy producenta

P.

Przemysław .....

1

Witam,
Wykonawca nie wpisał nazwy producenta urządzeń, które zamawiamy w formularzu asortymentowo cenowym. W jednej z kolumn wymagaliśmy podania, nazwy producenta oraz oznaczenia/ symbolu urzadzenia. Wykonawca podał jedynie symbol urządzenia. Po wpisaniu symbolu urządzenia w internety, wyskakują informacje o tym kto może być ich producentem. Czy w takim wypadku należy, odrzucić ofertę? Wezwać do złożenia wyjaśnień co do treści oferty? Z szeregu orzeczeń KIO jakie odnalazłem, wynika że oferta podlega odrzuceniu. Jednak proszę o porady, może ktoś miał podobne przypadki w swojej praktyce?
Witam, Wykonawca nie wpisał nazwy producenta urządzeń, które zamawiamy w formularzu asortymentowo cenowym. W jednej z kolumn wymagaliśmy podania, nazwy producenta oraz oznaczenia/ symbolu urzadzenia. Wykonawca podał jedynie symbol urządzenia. Po wpisaniu symbolu urządzenia w internety, wyskakują informacje o tym kto może być ich producentem. Czy w takim wypadku należy, odrzucić ofertę? Wezwać do złożenia wyjaśnień co do treści oferty? Z szeregu orzeczeń KIO jakie odnalazłem, wynika że oferta podlega odrzuceniu. Jednak proszę o porady, może ktoś miał podobne przypadki w swojej praktyce?
0
2020-03-09 10:03 0

K.

Katarzyna .....

88

Z jednej strony do odrzucenia, ale z drugiej - jeśli nie wpływa to na treść oferty, to można wezwać do wyjaśnienia. Według mnie, jeśli jest model, to nie zmieni to oferty. Jeśli byłby sam producent, to byłaby do odrzucenia, bo potem może podać każdy inny model. ;)
Z jednej strony do odrzucenia, ale z drugiej - jeśli nie wpływa to na treść oferty, to można wezwać do wyjaśnienia. Według mnie, jeśli jest model, to nie zmieni to oferty. Jeśli byłby sam producent, to byłaby do odrzucenia, bo potem może podać każdy inny model. ;)
0
2020-03-09 10:50 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy