Forum

Powrót Odbiór osadów ściekowych a zasada bliskości

M.

Malwina .....

10

Witajcie, mam pytanie odnośnie odrzucenia oferty wykonawcy, który nie spełnia zasady bliskości z art. 20 ustawy o odpadach. Przygotowuję SIWZ, ale mam wątpliwość jak powinnam to ująć: czy w kryteriach oceny ofert na zasadzie spełnia/nie spełnia z zastrzeżeniem odrzucenia oferty na podstawie art. 89 ust. 1 pkt 2 i 8 jeżeli nie spełnia, czy po prostu zawrzeć w SIWZ informacje o tym, że oferta nie spełniająca tej zasady będzie odrzucona.
Czy ktoś jest w temacie odbioru takich odpadów i wie jak to ugryźć?
Pozdrawiam!
Witajcie, mam pytanie odnośnie odrzucenia oferty wykonawcy, który nie spełnia zasady bliskości z art. 20 ustawy o odpadach. Przygotowuję SIWZ, ale mam wątpliwość jak powinnam to ująć: czy w kryteriach oceny ofert na zasadzie spełnia/nie spełnia z zastrzeżeniem odrzucenia oferty na podstawie art. 89 ust. 1 pkt 2 i 8 jeżeli nie spełnia, czy po prostu zawrzeć w SIWZ informacje o tym, że oferta nie spełniająca tej zasady będzie odrzucona. Czy ktoś jest w temacie odbioru takich odpadów i wie jak to ugryźć? Pozdrawiam!
0
2020-03-16 09:15 0

E.

Ewa .....

Fachowiec 512

Ja bym zrobiła jedno i drugie zamieszczając w siwz informację że zgodnie z art 20 (i innych) ustawy o odpadach wykonawca musi spełniac wymogi tam zawarte, a jednocześnie wykonawca wypłnia oświadczenie (ale nie kryterium) spełnia /nie spełnia.
Ja bym zrobiła jedno i drugie zamieszczając w siwz informację że zgodnie z art 20 (i innych) ustawy o odpadach wykonawca musi spełniac wymogi tam zawarte, a jednocześnie wykonawca wypłnia oświadczenie (ale nie kryterium) spełnia /nie spełnia.
0
2020-03-16 10:14 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy