Forum

Powrót zmiana umowy, a BZP

K.

Katarzyna .....

3

Witam, szykują nam się zmiany umów i zastanawiałam się, o których muszę dać ogłoszenie do BZP (umowy zawarte w wyniku postępowań w procedurze krajowej).
Z art. 144 ust. 1c wynika, że mam obowiązek dać ogłoszenie jeżeli umowy zmieniane są na podstawie art. 144 ust. 1 pkt 2 i 3 pzp.
Z ciekawości zaczęłam przeglądać takie ogłoszenia o zmianie umowy i już nic nie wiem, bo są tam zamieszczane zmiany także z pkt 1, 4, 5 czy 6 z adnotacją, że jest to ogłoszenie obowiązkowe.
Wg mnie ogłoszenie obowiązkowe jest w przypadku zmian z pkt 2 i 3 (ewentualnie, gdy mam zmiany z pkt 2 lub 3 i dodatkowo z któregoś z pozostałych punktów).
Ogłoszenie nieobowiązkowe, gdy zmiany dokonuję z pkt 1, 4, 5, 6.
Czy mój tok myślenia jest prawidłowy?
Witam, szykują nam się zmiany umów i zastanawiałam się, o których muszę dać ogłoszenie do BZP (umowy zawarte w wyniku postępowań w procedurze krajowej). Z art. 144 ust. 1c wynika, że mam obowiązek dać ogłoszenie jeżeli umowy zmieniane są na podstawie art. 144 ust. 1 pkt 2 i 3 pzp. Z ciekawości zaczęłam przeglądać takie ogłoszenia o zmianie umowy i już nic nie wiem, bo są tam zamieszczane zmiany także z pkt 1, 4, 5 czy 6 z adnotacją, że jest to ogłoszenie obowiązkowe. Wg mnie ogłoszenie obowiązkowe jest w przypadku zmian z pkt 2 i 3 (ewentualnie, gdy mam zmiany z pkt 2 lub 3 i dodatkowo z któregoś z pozostałych punktów). Ogłoszenie nieobowiązkowe, gdy zmiany dokonuję z pkt 1, 4, 5, 6. Czy mój tok myślenia jest prawidłowy?
0
2020-03-18 11:02 0

J.

Jacek .....

Fachowiec 1578

Obowiązek publikacji w BZP lub DUUE ogłoszenia o zmianie umowy ma miejsce tylko i wyłącznie w przypadku zmian w trybie art. 144 ust. 1 pkt 2 i 3. Podejrzewam że niektórzy dla tzw. "świętego spokoju" publikują także inne zmiany i zaznaczają niepotrzebnie jako obowiązkowe.
Obowiązek publikacji w BZP lub DUUE ogłoszenia o zmianie umowy ma miejsce tylko i wyłącznie w przypadku zmian w trybie art. 144 ust. 1 pkt 2 i 3. Podejrzewam że niektórzy dla tzw. "świętego spokoju" publikują także inne zmiany i zaznaczają niepotrzebnie jako obowiązkowe.
0
2020-03-18 11:25 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy