Forum

Powrót Otwarcie ofert on-line

K.

Katarzyna .....

Fachowiec 1842

Jakie jest Państwa zdanie poniższej kwestii:
planujemy u nas w instytucji zastosować otwarcie ofert poprzez transmisję online, o takiej transmisji nalezy odpowednio wcześniej powiadomic wykonawców.
1. Czy można to zrobić w formie komunikatu na stronie postępowania?
2. Czy należy dokonac zmiany SIWZ w tym zakresie, jeśli piszemy, że otwarcie odbędzie się w sali nr ... czy komunikat wystarczy??
3. Bądź czy nalezy dokonac zmiany SIWZ, jeśli ze względów technicznych transmisja odbędzie się w innej sali niż ta wskazana w SIWZ??
Jakie jest Państwa zdanie poniższej kwestii: planujemy u nas w instytucji zastosować otwarcie ofert poprzez transmisję online, o takiej transmisji nalezy odpowednio wcześniej powiadomic wykonawców. 1. Czy można to zrobić w formie komunikatu na stronie postępowania? 2. Czy należy dokonac zmiany SIWZ w tym zakresie, jeśli piszemy, że otwarcie odbędzie się w sali nr ... czy komunikat wystarczy?? 3. Bądź czy nalezy dokonac zmiany SIWZ, jeśli ze względów technicznych transmisja odbędzie się w innej sali niż ta wskazana w SIWZ??
0
2020-03-23 10:24 0

J.

Justyna .....

Fachowiec 1468

Nie wiem jak to robią inni ale ja zrobiłabym to w sposób następujący: przed upływem terminu składania ofert zamieściłabym na bip w dokumentacji danego postępowania komunikat/informację o zmianie siwz w zakresie sposobu otwarcia ofert i wskazałabym, że jawne otwarcie ofert nastąpi przy pomocy transmisji online, która będzie dostępna pod takim linkiem. Nr sali nie ma tu żadnego znaczenia. Nikt przecież nie będzie sprawdzał w jakiej sali odbyła się transmisja online ;)
Nie wiem jak to robią inni ale ja zrobiłabym to w sposób następujący: przed upływem terminu składania ofert zamieściłabym na bip w dokumentacji danego postępowania komunikat/informację o zmianie siwz w zakresie sposobu otwarcia ofert i wskazałabym, że jawne otwarcie ofert nastąpi przy pomocy transmisji online, która będzie dostępna pod takim linkiem. Nr sali nie ma tu żadnego znaczenia. Nikt przecież nie będzie sprawdzał w jakiej sali odbyła się transmisja online ;)
0
2020-03-23 10:52 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy