Forum


Powrót Sumowanie usług hotelowych

M.

Monika .....

0

U nas w Jednostce zajmujemy się organizacją szkoleń a co za tym idzie zamawiamy również usługi hotelowe i gastronomiczne. Szkolenia odbywają się przez cały rok, w różnych częściach kraju i w różnych terminach.
Jak prawidłowo oszacować zamówienie i w którym momencie przeprowadzić postępowanie na usługi społeczne. W planie zamówień mam 15 szkoleń: 1 w Ustce w styczniu, 1 w Poznaniu w kwietniu , 1 w Zakopanem w sierpniu itd.
W większości z nich nie da się ich pogrupować co do terminu i miejsca.
Łącznie wszystkie w ciągu roku przekraczają 30 000 euro.
U nas w Jednostce zajmujemy się organizacją szkoleń a co za tym idzie zamawiamy również usługi hotelowe i gastronomiczne. Szkolenia odbywają się przez cały rok, w różnych częściach kraju i w różnych terminach. Jak prawidłowo oszacować zamówienie i w którym momencie przeprowadzić postępowanie na usługi społeczne. W planie zamówień mam 15 szkoleń: 1 w Ustce w styczniu, 1 w Poznaniu w kwietniu , 1 w Zakopanem w sierpniu itd. W większości z nich nie da się ich pogrupować co do terminu i miejsca. Łącznie wszystkie w ciągu roku przekraczają 30 000 euro.
0
2020-03-27 08:55 0

W.

Wojciech .....

Fachowiec 597

Oczywiście nie da się pogrupowac do miejsca i terminu, a oszacować należy przedmiotowo i powiazć z miejscem wykonania i tak prowadzić postepowania. Wykonawca biorący wszystko może trochę obniżyć ale równocześnie ten co ma w miejscu też będzie tańszy, a więc podział jest zasadny w takim wypadku
Oczywiście nie da się pogrupowac do miejsca i terminu, a oszacować należy przedmiotowo i powiazć z miejscem wykonania i tak prowadzić postepowania. Wykonawca biorący wszystko może trochę obniżyć ale równocześnie ten co ma w miejscu też będzie tańszy, a więc podział jest zasadny w takim wypadku
0
2020-03-27 11:01 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy