Forum

Powrót Otwarcie ofert a koronawirus (raz jeszcze)

J.

Joanna .....

58

Wracam do tematu poruszanego na forum, ale jest on ciągle aktualny (niestety).
Jako pracownik administracyjny wyższej uczelni część rzeczy robię zdalnie w domu, ale niestety otwarcia ofert w przetargu krajowym ogłoszonym "papierowo" nie da się zrobić i muszę tam pojechać. Co z tego, że wykonawców prawdopodobnie nie będzie, skoro Komisja jest 7 osobowa? Jestem zdegustowana podejściem wyższych uczelnianych władz, które nawet papiery wewnątrz uczelniane poddają 24 godz. kwarantannie, a nam każą otwierać oferty ze świata w ustawowym terminie! A jeszcze bardziej jestem przerażona podejściem Władz i Ustawodawcy, który problemu nie widzi.... Czy w tym okropnym czasie naprawdę musimy bezwzględnie przestrzegać zapisów Ustawy do postępowań , które nie mają znaczenia?! bo kiedyś może przyjdzie kontroler i będzie nas rozliczał? Co o tym sądzicie?
Wracam do tematu poruszanego na forum, ale jest on ciągle aktualny (niestety). Jako pracownik administracyjny wyższej uczelni część rzeczy robię zdalnie w domu, ale niestety otwarcia ofert w przetargu krajowym ogłoszonym "papierowo" nie da się zrobić i muszę tam pojechać. Co z tego, że wykonawców prawdopodobnie nie będzie, skoro Komisja jest 7 osobowa? Jestem zdegustowana podejściem wyższych uczelnianych władz, które nawet papiery wewnątrz uczelniane poddają 24 godz. kwarantannie, a nam każą otwierać oferty ze świata w ustawowym terminie! A jeszcze bardziej jestem przerażona podejściem Władz i Ustawodawcy, który problemu nie widzi.... Czy w tym okropnym czasie naprawdę musimy bezwzględnie przestrzegać zapisów Ustawy do postępowań , które nie mają znaczenia?! bo kiedyś może przyjdzie kontroler i będzie nas rozliczał? Co o tym sądzicie?
0
2020-03-27 10:07 0

L.

Leszek .....

13

a może warto zastanowić się nad zmianą sposobu otwarcia ofert na online?
a może warto zastanowić się nad zmianą sposobu otwarcia ofert na online?
0
2020-03-27 10:16 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy