Forum

Powrót WADIUM

K.

Katarzyna .....

2

Koleżanki i koledzy,
Następująca sytuacja: do oferty wykonawca załącza mi wydruk gwarancji ubezpieczeniowej elektronicznej. Nie przesłał mi wcześniej na maila oryginału tej gwarancji (zaznaczam, że było to tradycyjne postępowanie - nie elektroniczne). W zapytaniach do SIWZ było pytanie Wykonawcy czy w dobie panujących utrudnień Zamawiający będzie akceptował gwarancje przesłane w formie elektronicznej. Była podana odpowiedź, że akceptujemy i został wskazany adres e-mail.
Niestety ten Wykonawca takiego e-maila nie przesłał, a złączył tylko wspomniany wydruk tejże gwarancji.
Chcę się tylko upewnić- ODRZUCAMY ofertę, bez żadnych wyjaśnień, prawda? Bo wadium nie podlega uzupełnieniu - dobrze mówię?
Koleżanki i koledzy, Następująca sytuacja: do oferty wykonawca załącza mi wydruk gwarancji ubezpieczeniowej elektronicznej. Nie przesłał mi wcześniej na maila oryginału tej gwarancji (zaznaczam, że było to tradycyjne postępowanie - nie elektroniczne). W zapytaniach do SIWZ było pytanie Wykonawcy czy w dobie panujących utrudnień Zamawiający będzie akceptował gwarancje przesłane w formie elektronicznej. Była podana odpowiedź, że akceptujemy i został wskazany adres e-mail. Niestety ten Wykonawca takiego e-maila nie przesłał, a złączył tylko wspomniany wydruk tejże gwarancji. Chcę się tylko upewnić- ODRZUCAMY ofertę, bez żadnych wyjaśnień, prawda? Bo wadium nie podlega uzupełnieniu - dobrze mówię?
0
2020-03-31 12:01 0

W.

Wojciech .....

Fachowiec 814

Wadium nie podlega jak piszesz i w tym wypadku należy potraktować, że zostało źle złożone.
Wadium nie podlega jak piszesz i w tym wypadku należy potraktować, że zostało źle złożone.
0
2020-03-31 12:06 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy