Forum

Powrót oczywista omyłka rachunkowa a informacja z otwarcia ofert

K.

Katarzyna .....

2

Witam,
Prowadzę przetarg unijny. Dokonałam otwarcia ofert. Sporządziłam informację z otwarcia ofert i udostępniłam na stronie. Następnie przystąpiłam do badania ofert. W toku badania okazało się, że jeden Wykonawca dokonał błędnych obliczeń (źle przemnożył dwie pozycje), co dało błędną wartość oferty. Łapało się to na poprawienie oczywistej omyłki rachunkowej, co też dokonałam o czym Wykonawca został poinformowany.
I teraz moje pytanie, czy w związku z tym, że zmieniła się wartość oferty, to czy muszę dokonać sprostowania informacji z otwarcia ofert i zamieścić na stronie?
Witam, Prowadzę przetarg unijny. Dokonałam otwarcia ofert. Sporządziłam informację z otwarcia ofert i udostępniłam na stronie. Następnie przystąpiłam do badania ofert. W toku badania okazało się, że jeden Wykonawca dokonał błędnych obliczeń (źle przemnożył dwie pozycje), co dało błędną wartość oferty. Łapało się to na poprawienie oczywistej omyłki rachunkowej, co też dokonałam o czym Wykonawca został poinformowany. I teraz moje pytanie, czy w związku z tym, że zmieniła się wartość oferty, to czy muszę dokonać sprostowania informacji z otwarcia ofert i zamieścić na stronie?
0
2020-04-23 09:30 0

A.

Anna .....

Fachowiec 145

Nie, absolutnie nie. To jest badanie już po otwarciu ofert, więc nic z tym nie robisz, tylko później bieżesz tą cenę poprawioną do rankingu ofert.
Nie, absolutnie nie. To jest badanie już po otwarciu ofert, więc nic z tym nie robisz, tylko później bieżesz tą cenę poprawioną do rankingu ofert.
0
2020-04-23 09:48 2
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy