Forum

Powrót Łączenie zamówień

A.

Anna .....

Fachowiec 132

Proszę Państwa o Wasze opinie w poniższej kwestii:
Zaplanowaliśmy w roku 2020 cztery zamówienia - każde na projekt przebudowy drogi (wyłącznie jezdnia i chodnik ze ścieżką rowerową).
Zam. 1 - wartość 300 tys., zam. 2 - wartość 300 tys., zam. 3 - wartość 300 tys. i zam. 4 - wartość 300 tys.
Z przyczyn organizacyjnych udzieliliśmy zamówienia (nie na wszystkie części na raz) na dwie pierwsze części stosując procedurę pow. progów. Zostały mi dwie części, z czego z pozycji nr 4 rezygnujemy i na pewno nie będziemy jej robić, czyli została mi pozycja nr 3. Dzisiaj dowiedziałam się, że "wyskoczyło" całkiem nowe zamówienie na projekt przebudowy drogi (taki jak wyżej) o wartości 150 tys. Co zrobić? Pozycja nr 3 o wartości 300 tys. była od początku w "pakiecie" z poprzednimi zamówieniami i należy zastosować procedurę unijną, ale co z tym zam. za 150 tys. ? Czy dodać do tego jeszcze nie udzielonego i stosować procedurę unijną? Czy traktować jako zupełnie nowe i stosować procedurę krajową? Zakres przedmiotowy i podmiotowy jest identyczny w obu zamówieniach....
Proszę Państwa o Wasze opinie w poniższej kwestii: Zaplanowaliśmy w roku 2020 cztery zamówienia - każde na projekt przebudowy drogi (wyłącznie jezdnia i chodnik ze ścieżką rowerową). Zam. 1 - wartość 300 tys., zam. 2 - wartość 300 tys., zam. 3 - wartość 300 tys. i zam. 4 - wartość 300 tys. Z przyczyn organizacyjnych udzieliliśmy zamówienia (nie na wszystkie części na raz) na dwie pierwsze części stosując procedurę pow. progów. Zostały mi dwie części, z czego z pozycji nr 4 rezygnujemy i na pewno nie będziemy jej robić, czyli została mi pozycja nr 3. Dzisiaj dowiedziałam się, że "wyskoczyło" całkiem nowe zamówienie na projekt przebudowy drogi (taki jak wyżej) o wartości 150 tys. Co zrobić? Pozycja nr 3 o wartości 300 tys. była od początku w "pakiecie" z poprzednimi zamówieniami i należy zastosować procedurę unijną, ale co z tym zam. za 150 tys. ? Czy dodać do tego jeszcze nie udzielonego i stosować procedurę unijną? Czy traktować jako zupełnie nowe i stosować procedurę krajową? Zakres przedmiotowy i podmiotowy jest identyczny w obu zamówieniach....
0
2020-05-21 09:23 0

W.

Wojciech .....

Fachowiec 814

Nie łapię w sumie masz RB roboty za 1,2 mln, to po co unijna?
Nie łapię w sumie masz RB roboty za 1,2 mln, to po co unijna?
0
2020-05-21 14:33 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy