Forum

Powrót Oferta wariantowa

M.

Malwina .....

10

Witajcie, proszę o pomoc w poniższym temacie.
Przygotowuję postępowanie i zastanawiam się, czy mogę dopuścić składanie ofert wariantowych. Nigdy wcześniej tego nie robiłam.
Chodzi konkretnie o to, że pierwotnie miała to być usługa transportu i zagospodarowania, ale ze względu na wysokie ceny, chcemy zaproponować, że transport do 100km będzie po stronie Zamawiającego.
Czy zatem Wykonawca może złożyć główną ofertę na transport i zagospodarowanie, a ofertę wariantową tylko na zagospodarowanie?
Czy jeśli tak, to powinnam szczegółowo opisać zakres ofert wariantowych?
Dziękuję :)
Witajcie, proszę o pomoc w poniższym temacie. Przygotowuję postępowanie i zastanawiam się, czy mogę dopuścić składanie ofert wariantowych. Nigdy wcześniej tego nie robiłam. Chodzi konkretnie o to, że pierwotnie miała to być usługa transportu i zagospodarowania, ale ze względu na wysokie ceny, chcemy zaproponować, że transport do 100km będzie po stronie Zamawiającego. Czy zatem Wykonawca może złożyć główną ofertę na transport i zagospodarowanie, a ofertę wariantową tylko na zagospodarowanie? Czy jeśli tak, to powinnam szczegółowo opisać zakres ofert wariantowych? Dziękuję :)
0
2020-06-17 12:07 0

W.

Wojciech .....

Fachowiec 814

Zastanawiałem się. Wg mnie nie może tak być bo to nie jest ten sam przedmiot zamówienia. Wariant polegać może tylko na odmiennym wykonaniu tego samego przedmiotu. Więc np. odmienny sposób transportu. Jak opisane nie może być
Zastanawiałem się. Wg mnie nie może tak być bo to nie jest ten sam przedmiot zamówienia. Wariant polegać może tylko na odmiennym wykonaniu tego samego przedmiotu. Więc np. odmienny sposób transportu. Jak opisane nie może być
0
2020-06-17 13:56 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy