Forum

Powrót wadium - PILNE!

E.

Ewelina .....

0

Witam,
Rozstrzygnęliśmy postępowanie na budowę oświetlenia, po wyborze oferty zwracamy wadium pozostałym wykonawcom. Okazało się ze jeden Wykonawca (który nie został wybrany - był 9 w kolejności) wpłacił wadium do innego banku, nie na nasze konto...Czy dokonać korekty wyboru oferty z informacją ze odrzucam tą ofertę? Czy jak dokonam korekty to od początku rozpoczyna bieg termin 5 - dniowy na podpisanie umowy ?
Witam, Rozstrzygnęliśmy postępowanie na budowę oświetlenia, po wyborze oferty zwracamy wadium pozostałym wykonawcom. Okazało się ze jeden Wykonawca (który nie został wybrany - był 9 w kolejności) wpłacił wadium do innego banku, nie na nasze konto...Czy dokonać korekty wyboru oferty z informacją ze odrzucam tą ofertę? Czy jak dokonam korekty to od początku rozpoczyna bieg termin 5 - dniowy na podpisanie umowy ?
0
2020-07-20 15:46 0

A.

Anna .....

Fachowiec 145

czyli oferta nr 9 nie była zabezpieczona wadium. Nie miałam takiego przypadku. Ale wydaje mi się tak na szybko, że wszystkie czynności które były poczynione np. ocena ofert (już tutaj trzeba wskazać że oferta podlega odrzuceniu) i wybór unieważnić i ponownie zbadać i ocenić oferty i dokonać ponownie wyboru i odrzucenia oferty
czyli oferta nr 9 nie była zabezpieczona wadium. Nie miałam takiego przypadku. Ale wydaje mi się tak na szybko, że wszystkie czynności które były poczynione np. ocena ofert (już tutaj trzeba wskazać że oferta podlega odrzuceniu) i wybór unieważnić i ponownie zbadać i ocenić oferty i dokonać ponownie wyboru i odrzucenia oferty
0
2020-07-20 20:30 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy