Forum

Powrót wartość szacunkowa

N.

Nina .....

26

Witam :)
mam taką sytuację.
Wartość szacunkowa zamówienia to 111 000,00 zł netto, Zamawiający zamierza przeznaczyć na realizację tego zadnia 136 530,00 zł brutto.
Czy Zamawiający może przeprowadzić procedurę uproszczoną - zapytanie ofertowe, czy powinien ogłosić przetarg nieograniczony? Wiem, że podstawa wyboru trybu jest wartość szacunkowa zmówienia, no ale pojawiły się u mnie duże wątpliwości .
Witam :) mam taką sytuację. Wartość szacunkowa zamówienia to 111 000,00 zł netto, Zamawiający zamierza przeznaczyć na realizację tego zadnia 136 530,00 zł brutto. Czy Zamawiający może przeprowadzić procedurę uproszczoną - zapytanie ofertowe, czy powinien ogłosić przetarg nieograniczony? Wiem, że podstawa wyboru trybu jest wartość szacunkowa zmówienia, no ale pojawiły się u mnie duże wątpliwości .
0
2020-07-22 14:13 0

K.

Katarzyna .....

Fachowiec 1842

Moim zdaniem, nie ma podstaw do stosowania ustawy. Po pierwsze, szacowanie jest poniżej progu a i kwota jaką zamierzacie przeznaczyć chyba też... więc ja bym sie nie pchała w ustawę, tylko robić zgodnie z regulaminem wewnętrznym.

Nie wiem, jakie też się u Pani wątpliwości pojawiły?
Moim zdaniem, nie ma podstaw do stosowania ustawy. Po pierwsze, szacowanie jest poniżej progu a i kwota jaką zamierzacie przeznaczyć chyba też... więc ja bym sie nie pchała w ustawę, tylko robić zgodnie z regulaminem wewnętrznym. Nie wiem, jakie też się u Pani wątpliwości pojawiły?
0
2020-07-22 14:22 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy