Forum

Powrót Kolejność czynności w postępowaniu

M.

Malwina .....

10

Dzień dobry,
proszę o pomoc w poniższym temacie.
Otóż, chcę zrobić wybór najkorzystniejszej oferty, ale w piątek upływa TZO. W ubiegłym tygodniu wysłałam wnioski o przedłużenie tego terminu do wszystkich wykonawców. Wykonawca, którego ofertę chcemy wybrać jeszcze nie przesłał zgody na przedłużenie TZO, ponieważ czeka na aneks do gwarancji wadialnej.
Zaczęłam to analizować w głowie i narodziła mi się wątpliwość: czy powinnam poczekać na zgodę tego Wykonawcy i aneks do gwarancji, czy po prostu zrobić wybór oferty i też czekać na zgodę i aneks do gwarancji?
Dzień dobry, proszę o pomoc w poniższym temacie. Otóż, chcę zrobić wybór najkorzystniejszej oferty, ale w piątek upływa TZO. W ubiegłym tygodniu wysłałam wnioski o przedłużenie tego terminu do wszystkich wykonawców. Wykonawca, którego ofertę chcemy wybrać jeszcze nie przesłał zgody na przedłużenie TZO, ponieważ czeka na aneks do gwarancji wadialnej. Zaczęłam to analizować w głowie i narodziła mi się wątpliwość: czy powinnam poczekać na zgodę tego Wykonawcy i aneks do gwarancji, czy po prostu zrobić wybór oferty i też czekać na zgodę i aneks do gwarancji?
0
2020-08-04 08:52 0

M.

Małgorzata .....

Fachowiec 1457

Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby dokonać wyboru oferty. A co będzie z TZO i wadium to się okaże za kilka dni.
Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby dokonać wyboru oferty. A co będzie z TZO i wadium to się okaże za kilka dni.
0
2020-08-04 08:57 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy