Forum

Powrót pytanie do postępowania i kopia protokołu postępowania

W.

Wiesława .....

3

Wczoraj wszczęłam postępowanie (przetarg nieograniczony poniżej progów), a dzisiaj mam 2 pytania. Wykonawca chce znać kwotę jaką zamierzamy przeznaczyć na realizację zamówienia oraz chce kopię protokołu. Kwotę mogę podać ale po co Wykonawcy protokół postępowania na drugi dzień po ogłoszeniu? Czy mam udostępnić protokół tylko jemu? Jak do tego podejść skoro jest to w pytaniach do przetargu?
Wczoraj wszczęłam postępowanie (przetarg nieograniczony poniżej progów), a dzisiaj mam 2 pytania. Wykonawca chce znać kwotę jaką zamierzamy przeznaczyć na realizację zamówienia oraz chce kopię protokołu. Kwotę mogę podać ale po co Wykonawcy protokół postępowania na drugi dzień po ogłoszeniu? Czy mam udostępnić protokół tylko jemu? Jak do tego podejść skoro jest to w pytaniach do przetargu?
0
2020-09-15 07:13 0

J.

Jacek .....

Fachowiec 1578

Kopie protokołu pewnie chce bo tam w pkt 4 jest wartość zamówienia (ale wyraźnie jest tam wskazane że można wypełnić po otwarciu ofert) więc na dzień dzisiejszy nie musi pani tego wypełniać. Proponuję odpowiedzieć i zamieścić na stronie że zgodnie z art. 86 ust. 3 bezpośrednio przed otwarciem ofert zamawiający podaje kwotę jaką zamierza zamawiający przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia i na podstawie ust. 5 niezwłocznie po otwarciu ofert zamieszcza to na stronie. Protokół bym udostępnił tylko temu wykonawcy co chce ale nie wypisywałbym wartości zamówienia, bo to nieobowiązkowe na tym etapie.

Ponadto jakby się uprzeć to nie są to pytania o wyjaśnienie treści SIWZ, a tylko takie powinni zadawać wykonawcy i na takie odpowiadać zamawiający.
Kopie protokołu pewnie chce bo tam w pkt 4 jest wartość zamówienia (ale wyraźnie jest tam wskazane że można wypełnić po otwarciu ofert) więc na dzień dzisiejszy nie musi pani tego wypełniać. Proponuję odpowiedzieć i zamieścić na stronie że zgodnie z art. 86 ust. 3 bezpośrednio przed otwarciem ofert zamawiający podaje kwotę jaką zamierza zamawiający przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia i na podstawie ust. 5 niezwłocznie po otwarciu ofert zamieszcza to na stronie. Protokół bym udostępnił tylko temu wykonawcy co chce ale nie wypisywałbym wartości zamówienia, bo to nieobowiązkowe na tym etapie. Ponadto jakby się uprzeć to nie są to pytania o wyjaśnienie treści SIWZ, a tylko takie powinni zadawać wykonawcy i na takie odpowiadać zamawiający.
0
2020-09-15 07:54 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy