Forum

Powrót Zmiana w KRS w trakcie postępowania, a zaświadczenia KRKa

D.

Dawid .....

0

Dzień dobry,
Szanowni, Proszę o pomoc w następującej sprawie: Na dzień składania ofert Wykonawca przedłożył KRS, z którego oczywiście wynikało kto jest umocowany do podpisania oferty. Po więcej niż miesiącu Wykonawca na wezwanie z art. 26.1 przedłożył kolejny odpis KRS w którym widać, że zaszły zmiany w zarządzie, w radzie nadzorczej i wśród prokurentów. Wykonawca oczywiście przedłożył zaświadczenia z KRK dotyczące aktualnego KRS. Pytanie do Was? Czy jest to prawidłowe w obecnym stanie prawnym? Ja natomiast myślę co z KRK-ami osób , które podpisały ofertę. Proszę o pomoc.
Dzień dobry, Szanowni, Proszę o pomoc w następującej sprawie: Na dzień składania ofert Wykonawca przedłożył KRS, z którego oczywiście wynikało kto jest umocowany do podpisania oferty. Po więcej niż miesiącu Wykonawca na wezwanie z art. 26.1 przedłożył kolejny odpis KRS w którym widać, że zaszły zmiany w zarządzie, w radzie nadzorczej i wśród prokurentów. Wykonawca oczywiście przedłożył zaświadczenia z KRK dotyczące aktualnego KRS. Pytanie do Was? Czy jest to prawidłowe w obecnym stanie prawnym? Ja natomiast myślę co z KRK-ami osób , które podpisały ofertę. Proszę o pomoc.
0
2020-10-04 11:58 0

M.

Małgorzata .....

Fachowiec 1457

Jest ok. Zaświadczenie z KRK wystawione aktualnie nie może odnosić się do danych z przeszłości. Poza tym ma być aktualne na dzień złożenia i odnosić się do osób wpisanych w KRS, a nie do osób, które podpisały ofertę.
Jest ok. Zaświadczenie z KRK wystawione aktualnie nie może odnosić się do danych z przeszłości. Poza tym ma być aktualne na dzień złożenia i odnosić się do osób wpisanych w KRS, a nie do osób, które podpisały ofertę.
0
2020-10-05 09:24 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy