Forum

Powrót rażąco niska cena

D.

Dorota .....

0

Witam
Brałam udział w przetargu, w którym 12 wykonawców złożyło oferty. Sześc ofert oceniono jako z rażąco niską ceną. Na 6 pozycji jest moja oferta. W związku z tym mam pytanie: jeżeli pierwsza firma z najniższą ceną nie obroni swojej ceny to podlega odrzuceniu i automatycznie zatrzymane wadium. a co z kolejnymi firmami? Zamawiający może tylko od jednej firmy zatrzymać wadium, więc nawet gdyby kolejne firmy (w tym moja) złożyły nie wystarczające wyjaśnienia to zostają odrzucone i wygrywa powiedzmy 7, a tym samym pierwsza oferta z nie rażąco niską ceną? Proszę o podpowiedź
Witam Brałam udział w przetargu, w którym 12 wykonawców złożyło oferty. Sześc ofert oceniono jako z rażąco niską ceną. Na 6 pozycji jest moja oferta. W związku z tym mam pytanie: jeżeli pierwsza firma z najniższą ceną nie obroni swojej ceny to podlega odrzuceniu i automatycznie zatrzymane wadium. a co z kolejnymi firmami? Zamawiający może tylko od jednej firmy zatrzymać wadium, więc nawet gdyby kolejne firmy (w tym moja) złożyły nie wystarczające wyjaśnienia to zostają odrzucone i wygrywa powiedzmy 7, a tym samym pierwsza oferta z nie rażąco niską ceną? Proszę o podpowiedź
1
2017-01-04 14:00 0

E.

Ewa .....

Fachowiec 512

Wykonawca nie traci wadium jeśli nie potwierdzi że jego oferta nie zawiera rażąco niskiej ceny
Wykonawca nie traci wadium jeśli nie potwierdzi że jego oferta nie zawiera rażąco niskiej ceny
1
2017-01-04 14:20 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy