Forum


Powrót Kryterium cena 100 %

K.

Krystyna .....

0

Czy procedurze krajowej na usługę żywienia pacjentów mogę zastosować jedyne kryterium :cena 100 % , a jeżeli nie to jakie :
Czy procedurze krajowej na usługę żywienia pacjentów mogę zastosować jedyne kryterium :cena 100 % , a jeżeli nie to jakie :
1
2017-03-06 13:22 0

M.

Marta .....

27

wszystko zależy czy potrafisz opisać wszystkie standardy jakościowe. Takimi standardami na pewno jest kaloryczność posiłków w danych grupach żywieniowych pacjentów, terminy podawania posiłków, w naczyniach własnych czy w naczyniach pacjentów, ilość obsługi, odbiór odpadów itd. Jeżeli jesteś w stanie to opisać to cena 100%. Można dodać dodatkowe kryteria, jak jakość. jakość można opisać dwutorowo: 1. grypa degustacyjna i przykładowy jadłospis - trudne - nie polecam. 2) ilość wędliny podawanej w plastrach do śniadania, zróżnicowanie porcji śniadaniowej, wybór pomiędzy co najmniej 2 dań drugich i zup, wybór zestawów śniadaniowych itd. Trzeba wykazać się inwencją - myślę że warto.
wszystko zależy czy potrafisz opisać wszystkie standardy jakościowe. Takimi standardami na pewno jest kaloryczność posiłków w danych grupach żywieniowych pacjentów, terminy podawania posiłków, w naczyniach własnych czy w naczyniach pacjentów, ilość obsługi, odbiór odpadów itd. Jeżeli jesteś w stanie to opisać to cena 100%. Można dodać dodatkowe kryteria, jak jakość. jakość można opisać dwutorowo: 1. grypa degustacyjna i przykładowy jadłospis - trudne - nie polecam. 2) ilość wędliny podawanej w plastrach do śniadania, zróżnicowanie porcji śniadaniowej, wybór pomiędzy co najmniej 2 dań drugich i zup, wybór zestawów śniadaniowych itd. Trzeba wykazać się inwencją - myślę że warto.
1
2017-03-06 15:16 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy