Forum

Powrót certfikat

A.

Anna .....

32

Chciałam się podpytać o jedną kwestię:
postępowanie poniżej progu (robota budowlana), wraz z dostawą urządzenia, (chcemy aby Wykonawca na potwierdzenie, ze urządzenie spełnia wymaganie techniczne zgodnie z SIWZ przedłozył certyfikat).
Czy żądać certyfikat przed podpisaniem umowy, czy może dopiero przed dostawą urządzenia???
Chciałam się podpytać o jedną kwestię: postępowanie poniżej progu (robota budowlana), wraz z dostawą urządzenia, (chcemy aby Wykonawca na potwierdzenie, ze urządzenie spełnia wymaganie techniczne zgodnie z SIWZ przedłozył certyfikat). Czy żądać certyfikat przed podpisaniem umowy, czy może dopiero przed dostawą urządzenia???
1
2017-03-07 11:36 0

M.

Małgorzata .....

19

Ja bym żądała przed podpisaniem umowy. Jeśli w ofercie podał konkretne urządzenie, to certyfikat może przecież uzyskać. Tak przynajmniej robimy u nas, kiedy Wykonawca podaje w ofercie, wyroby jakich producentów będzie używał przy realizacji zamówienia. Żądamy wtedy aprobat technicznych.
Ja bym żądała przed podpisaniem umowy. Jeśli w ofercie podał konkretne urządzenie, to certyfikat może przecież uzyskać. Tak przynajmniej robimy u nas, kiedy Wykonawca podaje w ofercie, wyroby jakich producentów będzie używał przy realizacji zamówienia. Żądamy wtedy aprobat technicznych.
1
2017-03-08 10:41 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy