Forum

Powrót oferty na przedmioty równoważne

M.

Magdalena .....

4

Witam,
W PN próg krajowy wskazane zostały konkretne modele przedmiotów z dopiskiem bądź równoważny. załączony był też opis przedmiotu zamówienia. Sęk w tym ,że prócz tego nie wskazane zostały żadne dokumenty na podstawie których będę weryfikować tą równoważność. I dostałam ofertę na inny model- rzekomo równoważny. Z informacji z netu wiem , że ten produkt ma jedną różnicę którą wskazałam w opisie przedmiotu zamówienia( inny rodzaj zapięcia). I teraz co powinnam zrobić: wezwać do wyjaśnienia treści oferty, gdyż uważam, że oferta nie odpowiada zapisom SIWZ czy odrzucić?
Witam, W PN próg krajowy wskazane zostały konkretne modele przedmiotów z dopiskiem bądź równoważny. załączony był też opis przedmiotu zamówienia. Sęk w tym ,że prócz tego nie wskazane zostały żadne dokumenty na podstawie których będę weryfikować tą równoważność. I dostałam ofertę na inny model- rzekomo równoważny. Z informacji z netu wiem , że ten produkt ma jedną różnicę którą wskazałam w opisie przedmiotu zamówienia( inny rodzaj zapięcia). I teraz co powinnam zrobić: wezwać do wyjaśnienia treści oferty, gdyż uważam, że oferta nie odpowiada zapisom SIWZ czy odrzucić?
1
2017-03-29 13:13 0

P.

Piotr .....

Fachowiec 512

Całe postępowanie jest niestety wadliwe. "Goły" zapis - lub równoważny bez wskazania w jakim zakresie i jak będzie to weryfikowane jest pozorny. W zasadzie nie da się zaproponować niczego innego. Jako Zamawiający zawsze możecie znaleźć drobną różnicę i podnieść ją do istotnej rozbieżności.
Nigdy nie powinniście stosować takiego zapisy.
Mleko się rozlało. Dziś pozostaje wam tylko odrzucić ofertę.
Całe postępowanie jest niestety wadliwe. "Goły" zapis - lub równoważny bez wskazania w jakim zakresie i jak będzie to weryfikowane jest pozorny. W zasadzie nie da się zaproponować niczego innego. Jako Zamawiający zawsze możecie znaleźć drobną różnicę i podnieść ją do istotnej rozbieżności. Nigdy nie powinniście stosować takiego zapisy. Mleko się rozlało. Dziś pozostaje wam tylko odrzucić ofertę.
1
2017-03-29 13:22 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy