Forum

Powrót wezwanie do złożenia grupy kapitałowej i poprawienie oczywistych omyłek w ofercie na podstawie art. 87 ust. 2 pkt.3

M.

Magdalena .....

4

Procedura odwrócona, PN poniżej progów unijnych. Wezwałam Wykonawcę do złożenia grupy kapitałowej oraz na podstawie art. 87 ust. 2 pkt. 3 poprawiłam oczywistą omyłkę ( choć może mogłam zastosować art. 87 ust. 2 pkt2) ale w piśmie nie wskazałam Wykonawcy, że w terminie 3 dni ma wyrazić zgodę na te poprawki. Jednakże nie uzupełnił ani grupy kapitałowej ani nie wyraził zgody na poprawki i co teraz: wykluczam za grupę kapitałową czy wykluczam za grupę kapitałową i odrzucam za niezgodność oferty z SIWZ( za te omyłki)?
dodam że jest on ostatni w kolejce. Dodatkowo jak go wykluczę to czy wartość oferty biorę do rankingu ofert i jej wartość biorę do średniej arytmetycznej przy liczeniu RNC?
Procedura odwrócona, PN poniżej progów unijnych. Wezwałam Wykonawcę do złożenia grupy kapitałowej oraz na podstawie art. 87 ust. 2 pkt. 3 poprawiłam oczywistą omyłkę ( choć może mogłam zastosować art. 87 ust. 2 pkt2) ale w piśmie nie wskazałam Wykonawcy, że w terminie 3 dni ma wyrazić zgodę na te poprawki. Jednakże nie uzupełnił ani grupy kapitałowej ani nie wyraził zgody na poprawki i co teraz: wykluczam za grupę kapitałową czy wykluczam za grupę kapitałową i odrzucam za niezgodność oferty z SIWZ( za te omyłki)? dodam że jest on ostatni w kolejce. Dodatkowo jak go wykluczę to czy wartość oferty biorę do rankingu ofert i jej wartość biorę do średniej arytmetycznej przy liczeniu RNC?
1
2017-04-07 06:05 0

P.

Piotr .....

Fachowiec 512

Jeżeli jest ostatni w rankingu, a procedura była odwrócona to błędem było wzywać o GK.
Ponadto nie wyrażenie sprzeciwu na poprawę innej omyłki - nie można odczytywać jako brak zgody na poprawę.

Oferta została poprawiona skutecznie i nie podlega odrzuceniu.
Wykluczenie też jest wątpliwe mimo twojego wezwania.
Zostawiłbym tak jak jest.
Jeżeli jest ostatni w rankingu, a procedura była odwrócona to błędem było wzywać o GK. Ponadto nie wyrażenie sprzeciwu na poprawę innej omyłki - nie można odczytywać jako brak zgody na poprawę. Oferta została poprawiona skutecznie i nie podlega odrzuceniu. Wykluczenie też jest wątpliwe mimo twojego wezwania. Zostawiłbym tak jak jest.
1
2017-04-07 06:18 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy