Forum

Powrót Remont schodów - wybór trybu

A.

Aleksandra .....

3

Witam, obecnie prowadzone są roboty budowlane za wartość ok.200.000zł brutto (przetarg nieograniczony), a teraz szykujemy się do remontu schodów (wartość ok 30.000 brutto). Czy w takim przypadku muszę stosować ustawę, czy mogę wyłonić wykonawcę np. z zapytania ofertowego (wyślę zapytanie z prośbą o wycenę do 3-5 firm)? Proszę również o wyjaśnienie jak najłatwiej szacować takie zamówienia i wybierać tryb udzielenia zamówienia (tzn. kiedy muszę robić przetarg, a kiedy mogę dokonać wyboru wykonawcy na podstawie np. zapytania ofertowego?). Przy robotach bud. zawsze mam problem :-(
Witam, obecnie prowadzone są roboty budowlane za wartość ok.200.000zł brutto (przetarg nieograniczony), a teraz szykujemy się do remontu schodów (wartość ok 30.000 brutto). Czy w takim przypadku muszę stosować ustawę, czy mogę wyłonić wykonawcę np. z zapytania ofertowego (wyślę zapytanie z prośbą o wycenę do 3-5 firm)? Proszę również o wyjaśnienie jak najłatwiej szacować takie zamówienia i wybierać tryb udzielenia zamówienia (tzn. kiedy muszę robić przetarg, a kiedy mogę dokonać wyboru wykonawcy na podstawie np. zapytania ofertowego?). Przy robotach bud. zawsze mam problem :-(
1
2017-04-07 07:13 0

P.

Piotr .....

Fachowiec 512

Czy remont schodów jest na tym samym obiekcie ?
Czy remont był wcześniej planowany czy to nagle jakaś nowa okoliczność ?

Co do szacowania nie ma tu odstępstwa - kosztorys jest obowiązkowy.
Czy remont schodów jest na tym samym obiekcie ? Czy remont był wcześniej planowany czy to nagle jakaś nowa okoliczność ? Co do szacowania nie ma tu odstępstwa - kosztorys jest obowiązkowy.
1
2017-04-07 07:26 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy