Forum

Powrót Zamówienia uzupełniające (ogłoszenie o zamówieniu)

D.

Dominika .....

0

Mam pytanie po nowelizacji zamówień uzupełniających udzielamy w formie aneksu do umowy, gdzie takie zamówienie w formularzu ogłoszenia o zamówienia jest ujęte. Czy to jest art.67 ust.1 pkt.6 i 7 i czy uwzględniając takie zamówienie zwyczajnie wpisujemy tylko tak, bez żadnych wartości jak to było kiedyś. Wiem ,że moje pytanie może wydawać się śmieszne, ale postepowania ustawowe robię tylko raz w roku. Czy w SIWZ tez ewentualnie podaje się tak lakoniczne informacje, czy należy już określić wartość %.
Mam pytanie po nowelizacji zamówień uzupełniających udzielamy w formie aneksu do umowy, gdzie takie zamówienie w formularzu ogłoszenia o zamówienia jest ujęte. Czy to jest art.67 ust.1 pkt.6 i 7 i czy uwzględniając takie zamówienie zwyczajnie wpisujemy tylko tak, bez żadnych wartości jak to było kiedyś. Wiem ,że moje pytanie może wydawać się śmieszne, ale postepowania ustawowe robię tylko raz w roku. Czy w SIWZ tez ewentualnie podaje się tak lakoniczne informacje, czy należy już określić wartość %.
1
2017-04-21 05:27 0

P.

Piotr .....

Fachowiec 512

1. po nowelizacji są roboty/usługi podobne; nie ma już uzupełniających.
2. Nie określa się już zamówienia procentowo.
3. Zobacz w ustawie - masz tam wskazane co masz określić przewidując takie zamówienie.
4. Zamówienia podobnego udzielasz w trybie WR, o ile umowa pierwotna nie została zawarta przed nowelizacją.
1. po nowelizacji są roboty/usługi podobne; nie ma już uzupełniających. 2. Nie określa się już zamówienia procentowo. 3. Zobacz w ustawie - masz tam wskazane co masz określić przewidując takie zamówienie. 4. Zamówienia podobnego udzielasz w trybie WR, o ile umowa pierwotna nie została zawarta przed nowelizacją.
1
2017-04-21 06:43 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy