Forum

Powrót Umowa

D.

Dominika .....

0

Mam pytanie , czy jeżeli zawarłam umowę z wykonawcą na 12 m-c a a w przeciągu 9 wybrałam cały asortyment to czy mogę ogłosić nowe postępowanie mimo ,że poprzednia umowa nie wygasła jeszcze terminowo. W umowie nie zawarłam zapisów odnoszących się do wcześniejszego wyczerpania asortymentu przed upływem terminu. Po prostu nie przewidziano, aż takiej skali .
Mam pytanie , czy jeżeli zawarłam umowę z wykonawcą na 12 m-c a a w przeciągu 9 wybrałam cały asortyment to czy mogę ogłosić nowe postępowanie mimo ,że poprzednia umowa nie wygasła jeszcze terminowo. W umowie nie zawarłam zapisów odnoszących się do wcześniejszego wyczerpania asortymentu przed upływem terminu. Po prostu nie przewidziano, aż takiej skali .
1
2017-04-26 18:01 0

P.

Piotr .....

Fachowiec 512

Nigdy nie używaj sformułowań, że czegoś nie założyłaś albo nie przewidziałaś. Po prostu zapotrzebowanie było zwiększone z uwagi na nadzwyczajne okoliczności albo okoliczności, których nie dało się przewidzieć mimo zachowania należytej staranności.
Postępowanie oczywiście możesz przeprowadzić na nowo, będzie to odrębne zamówienie, nie związane z wcześniejszym.
Nigdy nie używaj sformułowań, że czegoś nie założyłaś albo nie przewidziałaś. Po prostu zapotrzebowanie było zwiększone z uwagi na nadzwyczajne okoliczności albo okoliczności, których nie dało się przewidzieć mimo zachowania należytej staranności. Postępowanie oczywiście możesz przeprowadzić na nowo, będzie to odrębne zamówienie, nie związane z wcześniejszym.
1
2017-04-26 20:23 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy