Forum

Powrót kryterium oceny ofert

K.

Kinga .....

0

W przetargu jako jedno z kryterium ocen ofert podałam termin realizacji dostawy od dnia zgłoszenia zapotrzebowania przez zamawiającego. Dałam możliwość wyboru 1 dzień - 2 dni 40 pkt. 3 dni - 4 dni 20 pkt 5 dni 0 pkt Jak mam podejść do ofert w których mam zapis że wykonają dostawę w terminie 1 dzień - 2 dni? Mi chodziło o podanie konkretnej liczby dni a widełki zrobiłam tylko dla wybrania. Czy wzywać do wyjaśnień Wykonawców z takimi ofertami?
W przetargu jako jedno z kryterium ocen ofert podałam termin realizacji dostawy od dnia zgłoszenia zapotrzebowania przez zamawiającego. Dałam możliwość wyboru 1 dzień - 2 dni 40 pkt. 3 dni - 4 dni 20 pkt 5 dni 0 pkt Jak mam podejść do ofert w których mam zapis że wykonają dostawę w terminie 1 dzień - 2 dni? Mi chodziło o podanie konkretnej liczby dni a widełki zrobiłam tylko dla wybrania. Czy wzywać do wyjaśnień Wykonawców z takimi ofertami?
1
2017-05-17 07:30 0

R.

Rafał .....

4

Zgodnie z przyjętymi kryteriami, a więc oferty z terminem 1 lub 2 dni - 40pkt., 3 lub 4 dni 20pkt., a oferty z terminem 5 dni powinny otrzymać 0pkt.
Jeżeli w treści SIWZ nie było zapisane / wymagane aby Wykonawcy określili w treści oferty termin dostawy z dokładnością do dnia to wyjaśnienia nic nie wniosą, a mogą być potraktowane jako negocjacja oferty, tym bardziej nie dopuszczalna jest jakakolwiek jej zmiana.
Zgodnie z przyjętymi kryteriami, a więc oferty z terminem 1 lub 2 dni - 40pkt., 3 lub 4 dni 20pkt., a oferty z terminem 5 dni powinny otrzymać 0pkt. Jeżeli w treści SIWZ nie było zapisane / wymagane aby Wykonawcy określili w treści oferty termin dostawy z dokładnością do dnia to wyjaśnienia nic nie wniosą, a mogą być potraktowane jako negocjacja oferty, tym bardziej nie dopuszczalna jest jakakolwiek jej zmiana.
1
2017-05-17 09:26 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy