Forum

Powrót Szacowanie wartości zamówienia przy przesłankach do natychmiastowej wolnej ręki (robota budowlana)

R.

Robert .....

56

Drogie koleżanki i koledzy,
jak Waszym zdaniem powinno się oszacować wartość zamówienia w przypadku, gdy po ulewach zawaliła się część niewielkiego mostu (dotyczy roboty budowlanej). Jestem zmuszony do natychmiastowego udzielenia zamówienia w trybie z wolnej ręki. Dalej wyjaśniam ,iż przyczyną tego stanu nie było żadne niedbalstwo ani rażące naruszenie czegokolwiek.
Nie mam czasu na zlecenie wykonania dokumentacji projektowo -kosztorysowej a jestem zmuszony do wykonania niezbędnych prac zabezpieczających ludzi przed katastrofą.Będę wdzięczny za pomoc i dyskusję.
Drogie koleżanki i koledzy, jak Waszym zdaniem powinno się oszacować wartość zamówienia w przypadku, gdy po ulewach zawaliła się część niewielkiego mostu (dotyczy roboty budowlanej). Jestem zmuszony do natychmiastowego udzielenia zamówienia w trybie z wolnej ręki. Dalej wyjaśniam ,iż przyczyną tego stanu nie było żadne niedbalstwo ani rażące naruszenie czegokolwiek. Nie mam czasu na zlecenie wykonania dokumentacji projektowo -kosztorysowej a jestem zmuszony do wykonania niezbędnych prac zabezpieczających ludzi przed katastrofą.Będę wdzięczny za pomoc i dyskusję.
1
2017-06-01 13:27 0

P.

Piotr .....

Fachowiec 512

Oszacować powinno się, zawsze - od tego nie ma odstępstwa. Co nie zmienia faktu, że w okolicznościach opisanej sprawy można dopatrzeć się podstawy faktycznej do udzielenia zamówienia z WR.
Oszacować powinno się, zawsze - od tego nie ma odstępstwa. Co nie zmienia faktu, że w okolicznościach opisanej sprawy można dopatrzeć się podstawy faktycznej do udzielenia zamówienia z WR.
1
2017-06-02 06:55 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy