Archiwa tagu: rodo

Dokumenty w zamówieniach publicznych. Każdy specjalista przynajmniej raz miał z nimi problem

Dokumenty w postępowaniach PZP to prawdziwa zmora początkujących zamawiających. Tymczasem każdy specjalista przynajmniej raz miał z nimi problem. Jak to zmienić? Zapraszamy na panel z udziałem ekspertki. Iwona Holka, ekspertka zamówień publicznych, weźmie udział w XXI Zjeździe Specjalistów i Ekspertów ds. Zamówień Publicznych. Pierwszą okazję, aby wysłuchać ekspertki, będą Państwo mieli już pierwszego dnia zjazdu, […]

Czytaj więcej

Nowości w szkoleniach ApexNet!

Serdecznie zapraszamy do udziału w szkoleniach ApexNet! Niezmiennie w naszym kalendarzu królują dwie najważniejsze tematyki ostatnich miesięcy, czyli elektronizacja zamówień publicznych oraz RODO. Na niektóre czerwcowe szkolenia obowiązują jeszcze ceny promocyjne, a dodatkowo nasi trenerzy przygotowali dla Was atrakcyjne nowości na czas wakacji:

Czytaj więcej

10 przykładów nadinterpretacji RODO

Odmowa przechowywania i przekazywania wizytówek innych przedsiębiorców bądź kontrahentów, niemożność skontaktowania się z klientem po wizycie fryzjerskiej lub kosmetycznej, zasłanianie tablic rejestracyjnych samochodów na zdjęciach… To tylko niektóre z przypadków, kiedy nowe Rozporządzenie o Ochronie Danych Osobowych, znane wszystkim jako RODO, jest ostatnio coraz częściej wprowadzane dość nadgorliwie, prawdopodobnie ze strachu przed karami i sankcjami. […]

Czytaj więcej

Debata RODO dostępna na stronie ApexNet.pl!

5 kwietnia 2018 roku odbyła się transmisja na żywo debaty poprowadzonej przez Macieja Orłosia, który dyskutował z naszymi ekspertami na temat nowego rozporządzenia o ochronie danych osobowych (RODO). Ci z Was, którzy nie zdążyli obejrzeć całego spotkania będą mogli nadrobić zaległości – zajrzyjcie na naszą podstronę i dowiedzcie się, jak RODO powinno zostać wdrożone w […]

Czytaj więcej

Ostatnia część skryptu z chatu z naszym ekspertem RODO

Jeśli jeszcze nie znaleźliście odpowiedzi na swoje pytanie zadane na chacie podczas webinaru RODO, to teraz jest na to szansa! Zapraszamy 🙂 Zakupy w e-sklepie, wystarczy do zaznaczenia zgoda na przetwarzanie danych? Czy powinna być specjalna podstrona informująca szczegółowo o przetwarzaniu danych? W e-sklepie podstawą przetwarzania danych jest umowa czyli regulamin. Jeżeli posiadam dokumenty firmy […]

Czytaj więcej

Ustawa przyjęta przez sejm!

Informujemy, że 10.05.2018 sejm przyjął ustawę o ochronie danych osobowych, która dostosowuje polskie prawo do RODO. Za przyjęciem ustawy głosowało 233 posłów, przeciw było 176, a 25 wstrzymało się od głosu. Tym samym ustawa została przegłosowana i zgodnie z prawem została przekazana do Senatu do dalszego rozpatrzenia. Przypomnijmy, że ustawa określa m.in. wprowadzenie nowego organu […]

Czytaj więcej

Certyfikaty RODO w zamówieniach publicznych

Certyfikat RODO to pewnego rodzaju zaświadczenie o zgodności firmowych systemów z zasadami przetwarzania danych osobowych. Artykuł 42 Rozporządzenia o Ochronie Danych Osobowych mówi, iż „Państwa członkowskie, organy nadzorcze, Europejska Rada Ochrony Danych oraz Komisja zachęcają – w szczególności na szczeblu Unii – do ustanawiania mechanizmów certyfikacji oraz znaków jakości i oznaczeń w zakresie ochrony danych […]

Czytaj więcej

Kalendarz szkoleń na maj już gotowy!

Kalendarz szkoleń zaplanowanych na maj 2018 roku jest już dostępny na stronie ApexNet.pl! W przyszłym miesiącu przygotowaliśmy dla Was standardowe i renomowane szkolenia z zakresu Zamówień Publicznych, RODO czy JEDZ – początkujący uczestnicy będą mogli nabyć nowych, aktualnych informacji, a ci bardziej zaawansowani pogłębić tę wiedzę, którą już dysponują. Wykonawcy, Zamawiający – serdecznie zapraszamy! Na […]

Czytaj więcej